Werken in Enschede

Enschede is het kloppend hart van de bedrijvigheid in Oost Nederland. Twente vormt steeds meer één arbeidsmarkt met veel mogelijkheden in steden als Hengelo, Almelo, Oldenzaal en Borne en desgewenst over de grens.

Enschede en ondernemerschap gaan van oudsher goed samen. Een grenzeloze bedrijvigheid, met nauwe samenwerking tussen de regio Twente en de Duitse steden Münster en Osnabrück die de euregionale economie versterkt. In Roombeek, de wijk die na de vuurwerkramp weer helemaal is opgebouwd, zien we vooruitstrevende ontwikkelingen op het gebied van wonen en werken. Op en rond de voormalige bierbrouwerij van Grolsch vinden vooral creatieve en dienstverlenende bedrijven elkaar op het snijvlak van media, technologie, kunst en informatie.

Enschede kent ruim 9.000 bedrijven, waarvan bijna 4.500 eenmanszaken. We tellen zo’n 110 grote bedrijven, met meer dan 100 werknemers, zoals Grolsch, Vredestein en Medisch Spectrum Twente. Daarnaast kennen we talloze spin-off bedrijven, ontstaan vanuit de Universiteit Twente, en diverse bedrijfsverzamelgebouwen voor starters.