Betaalbaar groen voor inwoners van ons buitengebied

05 juli 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Foto: Boomdeeldag 2022, door Cynthia Hasenbos

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat inwoners in ons buitengebied bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

Samen met de provincie Overijssel en Landschap Overijssel delen we de komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit aan inwoners tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door ons en de provincie betaald.

De actie geldt voor iedereen die in ons buitengebied woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. U versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Aanvragen van inheemse bomen of bosplantsoenen

Van 12 juni tot met 30 juli kunt u op de  website van Iedereen een boom het plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Per gemeente is een beperkt budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In onze gemeente wordt de Boomdeeldag op 16 december 2023 gehouden. 

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vindt u op de website van Iedereen een Boom