Bewonersfestival 2023

20 september 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op 9 september konden we allemaal genieten van het Bewonersfestival Noord.

Partners, organisaties en bewoners in de wijk sloegen de handen in één om samen een dag te organiseren door en voor Enschede Noord.

Het Bewonersfestival was verdeeld over 3 locaties, namelijk Buurthuis Beien, Speeltuin Mekkelholt en Tetem. Alle 3 de locaties hadden hun eigen programma. Bij Buurthuis Beien kon u terecht voor het Cultuurplein. U kon hier luisteren naar verschillende muziekkoren en bandjes. Maar u kon er ook terecht voor bijvoorbeeld bloemschikken en kaarten maken. En de lekkernijen niet te vergeten. 

Speeltuin Mekkelholt werd omgetoverd tot Kidsplein. Er was een springkussen en Oud Hollandse spelletjes. Alifa verzorgde er bijvoorbeeld een workshop kickboksen. Bij Tetem kon iedereen terecht met interesse voor techniek. U kon er bijvoorbeeld een pannenkoek printen en een robot programmeren. 

En dat was nog niet genoeg, want u heeft ook vast gezien dat de straten tussen deze locaties waren gevuld met allerlei marktkramen waar u terecht kon voor informatie of leuke spullen. 

Om deze geslaagde dag voor elkaar te krijgen hebben Beien, SES, Tetem, Power, Alifa, RIBW, Bewonersplatform Deppenbroek en Concept 053 maandenlang erg hard gewerkt. Het festival is mogelijk gemaakt door het Wijkbudget Deppenbroek en Initiatiefkracht Noord. 

We kijken terug op een enorm geslaagde dag.