Bijeenkomst toekomstcarrousel Enschede

24 maart 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In de inspirerende omgeving van het Designlab van de UT, vond op 22 maart 2023 de bijeenkomst Toekomstcarrousel Enschede plaats. We hebben nagedacht over de toekomst van onze gemeente. De grote vraag was: Hoe gaat Enschede er in 2050 uitzien en welke keuzes moeten we maken? 

De opkomst was groot. Er waren vertegenwoordigers van onder andere dorp- en wijkraden, buurtkringen, gemeentes uit de regio, provincie, waterschap, natuur- en milieuorganisaties, zorg-, cultuur-, sport- en onderwijsinstellingen en ondernemers.

We startten met een inleidend minidebat tussen wethouder Jeroen Diepemaat en stadsbouwmeester Jessica Hammarlund Bergmann, geleid door Judith van Oostrom. Daarop volgend nam Judith ons mee van het heden naar het verleden en de  toekomst. Met als doel om je Enschede in 2050 voor te kunnen stellen.

Daarna gingen de deelnemers in groepen uiteen om in gesprek te gaan over de vier ruimtelijke verkenningen voor Enschede. Op grote werkbladen werden de voors- en tegens van elk toekomstperspectief genoteerd. Er was een duidelijke voorkeur voor twee van de vier verkenningen. Ontmoeten, het landschap en verdichten binnen de bestaande stad stonden daarin centraal.

Deze input gebruikt de projectgroep Omgevingsvisie in de verdere uitwerking. Ook de inwoners worden binnenkort weer betrokken bij de keuzes rondom de toekomstvisie. Nieuws hierover volgt binnenkort.

Meer weten over de omgevingsvisie?  Kijk op Omgevingsvisie: Hoe zien we de toekomst van Enschede.