Bijstand: wijzigingen digitaal doorgeven

Thuis via internet wijzigingen doorgeven; dat is wel zo makkelijk

Heeft u een bijstands- of IOAW uitkering en er verandert iets in uw situatie? Dan kunt u deze wijzigingen digitaal doorgeven.

Het gaat om alle wijzigingen in uw persoonlijke, woon, of financiële situatie. En het gaat ook om wijzigingen in de situatie van uw partner en eventuele inwonende kinderen. Die geeft u ook aan ons door.

Wijzigingen doorgeven

U heeft uw DigiD nodig. Heeft u een geldig DigiD dan kunt u de wijzingen direct doorgeven via dit digitale wijzigingsformulier.

Heeft u geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl.

Waarom geeft u wijzigingen door

De hoogte van uw uitkering kan veranderen op het moment dat uw situatie verandert. Dan kan het zijn dat u een hogere of een lagere uitkering krijgt. Of dat u geen recht meer heeft op een uitkering. Dit is voor iedereen anders. Zo krijgt bijvoorbeeld een alleenstaande een ander uitkeringsbedrag dan iemand die samenwoont. Ook mag uw vermogen niet boven een bepaald bedrag uitkomen. Wat de maximaal toegestane bedragen zijn, kunt u hier nakijken. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen. Twijfelt u of u iets wel of niet moet doorgeven? Voorkom problemen en geef bij twijfel altijd wijzigingen digitaal door. Of bel ons tussen 09.00 en 16.30 uur op 053 481 78 00.