Burgemeester sluit horecagelegenheid aan Noorderhagen

10 maart 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Het stadhuis van Enschede

Op last van burgemeester Roelof Bleker is per vandaag een horecagelegenheid aan de Noorderhagen in Enschede gesloten vanwege verstoringen van de openbare orde, drugsoverlast en het runnen van een horecabedrijf zonder de vereiste vergunning op basis van de Alcoholwet.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat zich de afgelopen periode diverse verstoringen van de openbare orde hebben voorgedaan bij de horecagelegenheid aan de Noorderhagen, waaronder een steekincident eind 2022. Ook is er sprake van dealgedrag in en rond de horecagelegenheid. Ondanks de inzet van de politie hield de overlast rond de horecagelegenheid aan.

Daarnaast heeft de horecagelegenheid niet de vereiste vergunning om als horecagelegenheid open te mogen zijn. Al eerder is de eigenaar van de horecagelegenheid er op gewezen dat een vergunning op basis van de Alcoholwet vereist is en dat de horecagelegenheid gesloten moest blijven. Hier heeft de eigenaar geen gehoor aan gegeven. Daarom heeft de burgemeester nu besloten om een last onder bestuursdwang op te leggen en de horecagelegenheid per direct te sluiten.