Burgemeester sluit woning aan Belgiëlaan vanwege drugshandel

05 januari 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Op last van burgemeester Roelof Bleker is vandaag een woning aan de Belgiëlaan gesloten voor 3 maanden in verband met het overtreden van de Opiumwet. Naast een handelshoeveelheid drugs zijn in de woning ook een vuurwapen en munitie aangetroffen.

Vanwege de aanwezigheid van de handelshoeveelheid harddrugs heeft de burgemeester besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet de woning te sluiten tot 5 april 2024. Het doel van de sluiting van de woning is het beschermen van de openbare orde en de veiligheid door drugshandel tegen te gaan.

Sluitingsbeleid

De gemeente Enschede voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van een handelshoeveelheid hard- en softdrugs in een woning of pand. Dit gebeurt op basis van nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Vermoedens van drugshandel blijven melden

In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie treedt de gemeente Enschede streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. “Elke inwoner van onze gemeente moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden, zodat we hiertegen op kunnen treden”, aldus burgemeester Roelof Bleker. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.