Burgemeester sluit woning aan Meeuwenstraat vanwege drugshandel

05 juli 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Op last van burgemeester Roelof Bleker is een woning aan de Meeuwenstraat gesloten in verband met het overtreden van de Opiumwet.

De burgemeester ontving informatie van de politie dat er vanuit de woning aan de Meeuwenstraat in drugs werd gehandeld. Conform het Enschedese ‘Damocles’-beleid wordt de woning gesloten voor een periode van 3 maanden.

Vanwege de aanwezigheid van de handelshoeveelheid harddrugs in de woning heeft de burgemeester besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet de woning te sluiten tot eind september 2024. Het doel van de sluiting van de woning is het beschermen van de openbare orde en de veiligheid door drugshandel tegen te gaan.

Sluitingsbeleid

De gemeente Enschede voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van een handelshoeveelheid hard- en softdrugs in een woning of pand. Dit gebeurt op basis van nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Vermoedens van drugshandel blijven melden

In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie treedt de gemeente Enschede streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. “Elke inwoner van onze gemeente moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Voor ieders veiligheid zijn signalen over verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen van grote waarde voor de politie. Dankzij tips van onze inwoners, houden we met elkaar onze gemeente veilig”, aldus burgemeester Roelof Bleker.

De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.