Burgemeester sluit woning aan Redemptoristenpark vanwege drugshandel

15 februari 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Poster gesloten drugspand

Op last van burgemeester Roelof Bleker is een woning aan het Redemptoristenpark in Enschede gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat in de woning handel in harddrugs plaatsvond. Naast drugs trof de politie in de woning ook wapens aan. Verder werd vanuit de woning al lange tijd overlast veroorzaakt door drugsgebruikers. Vanwege overtreding van de Opiumwet is de woning voor een periode van drie maanden tot en met 11 mei 2023 gesloten.

Sluitingsbeleid

De gemeente Enschede voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een woning. Dit gebeurt op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Vermoedens van drugshandel blijven melden

In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie treedt de gemeente Enschede streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. “Elke inwoner van onze gemeente moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden, zodat we hier tegen op kunnen treden”, aldus burgemeester Roelof Bleker. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.