Burgemeesterspost voor wethouder Jurgen van Houdt

16 december 2022
Uitgelicht Nieuws

Wethouder Jurgen van Houdt wordt voorgedragen als burgemeester van Rijssen-Holten. Dat was de uitkomst van de besloten vergadering van de gemeenteraad Rijssen-Holten op donderdag 15 december. De verwachting is dat Jurgen van Houdt begin maart wordt geïnstalleerd. Hij volgt Arco Hofland (CDA) op die met pensioen gaat.

Jurgen van Houdt is blij met en dankbaar voor deze eervolle voordracht. Hij kijkt uit naar de verdere kennismaking met alle inwoners, maatschappelijke instellingen en onderneming in Rijssen-Holten, liet hij op Twitter weten. Tegelijkertijd neemt hij met pijn in het hart afscheid van Enschede, de stad waar hij in 2014 wethouder werd namens de ChristenUnie. In deze collegeperiode is hij wethouder voor jeugd en gezin, onderwijs en publieke gezondheid, beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Hij is stadsdeelwethouder voor het stadsdeel West.

André Scheppink, voorzitter van de vertrouwenscommissie en SGP-fractievoorzitter, over de benoeming: "De heer Van Houdt past het beste in de profielschets. Hij is jong, energiek en aanspreekbaar. Hij wil benaderbaar en herkenbaar zijn voor alle inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers."

In totaal solliciteerden 20 mensen naar de post van burgemeester van Rijssen-Holten. Na een eerste selectie is met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd, waarna de vertrouwenscommissie de raad een voorstel heeft gedaan. De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister doet een voordracht aan de koning. Die benoemt de burgemeester.