Campus Twente Media Café: DID23 Edition

25 april 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Campus Twente Media Café

Op 11 mei - tijdens de Dutch Innovation Days - organiseert Novel-T het Campus Twente Media Café in Connect-U! Samen beantwoorden zij de vraag 'hoe we mensen bewegen om meer technologie te omarmen'. Host deze middag is Little Rocket, data & software bedrijf en vaste bewoner van Connect-U.

Meld u aan en ontvang een gratis ticket voor de Dutch Innovation Days #DID23!

Hoe bewegen we mensen om meer technologie te omarmen? 

Een dag zonder technologie is haast niet meer voor te stellen in ons dagelijks leven. De maatschappij is er ondertussen namelijk op ingericht. Denk aan alle nieuwe tools en apps die we dagelijks gebruiken om allerhande zaken te regelen: boodschappen doen, reserveren van een tafel in een restaurant tot videobellen met je huisarts. Handig voor onszelf, maar ook voor gemeenten, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties. Zij zetten deze moderne technologieën namelijk in om inwoners zelfstandig te houden, in beweging te brengen, en te voorkomen dat ze intensievere, meer kostbare hulp nodig hebben. Maar wat is het nut als deze initiatieven niet of weinig worden gebruikt? Vaak gaat het mis in de implementatie en adaptatie.

In vier rondes worden toepassingsgebieden besproken waarin digitale tools en moderne technologieën een grote rol spelen. Wat zijn de succesfactoren, waar liggen de valkuilen en vooral: hoe zetten we de gebruiker centraal? 

Wat: Campus Twente Media Café | officieel side-event van de Dutch Innovation Days
Wanneer: 11 mei 2023
Hoe laat: 15:15 - 18:00 uur
Waar: Connect-U, Ariënsplein 1 in Enschede

Programma

15:15  – Inloop
15:30  – Opening
Bert Ensink en Marijke van Hees heten je van harte welkom bij Connect-U. Samen met Peter Oosterwijk, founder Dutch Innovation, nemen ze je mee door de eerste dag van de Dutch Innovation Days 2023 #DID23. 
15:35  – Ronde 1: Gebruik van digitale tools en moderne technologieën om
de onder druk staande zorg ontlasten
Met o.a. Hermie Hermens (Universiteit Twente & Roessingh Research & Development, Eric Wolkotte (Innovasie & Co)
15:55  – Ronde 2: Hoe topsport de brede sporttechnologie vooruit helpt
Met o.a. Frits Oosterveld (Saxion), Jasper Reenalda (Universiteit Twente & Roessingh Research & Development)
16:20  – Pauze
16:40  – Ronde 3: Gamification als bindmiddel
17:00  – Ronde 4: Overwinnen van wantrouwen en tackelen van privacy-issues
Met Wil Janssen (infer ID) 
17:20  –  Wrap up en vooruitblik 
De highlights van deze middag komen nog één keer aan bod tijdens de wrap-up van Bart Ensink. Daarnaast blikken we vooruit op dag 2 en 3 van de Dutch Innovation Days. 

Ontmoet de architecten van de toekomst op de Dutch Innovation Days (DID) op 11, 12 en 13 mei in Enschede. Met 57 sprekers, drie podia, een baanbrekende expo, TecHeart After Party, business meetups, de Nationale Wetenschapsquiz en een Startup Day is er veel te beleven. 

De DID heeft van 11 tot 13 mei drie dagen lang de kwaliteit van een business event, maar ook de sfeer van een eigenzinnig festival. De DID is er voor investeerders, founders, studenten, ontwerpers, creatieven en innovators. Kortom: een nieuwsgierig publiek.

De samenwerking met Campus Café past perfect: Novel-T brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar. Nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent staan centraal.