Carnavalsoptocht brengt licht in donker Twekkelerveld

15 februari 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Vrijdag 2 februari was de wijk Twekkelerveld weer het decor van de verlichte carnavalsoptocht.

Bijzondere creaties op wagens, kostuums verlicht met licht dat niet zou misstaan in een kerstboom. Diverse carnavalsklappers brachten veel sfeer in een, voor 1 avond, donkere wijk. Een mooie variatie eenlingen/duo’s, loopgroepen en wagens brachten bezoekers veel plezier. De uitblinkers zijn als winnaars uitgeroepen voor het jaar 2024.

De focus van de jury lag op creativiteit met verlichting, technische hoogstandjes en uitvoering. En de winnaars in de verschillende categorieën zijn:

  • Onder de eenlingen/duo’s ‘Gangmaker’.  In haar eentje was ze in staat om bezoekers te verblijden met licht en dans in een creatief kostuum. 
  • Het Heelal had als kleine loopgroep verlichte dames uit begin 19e eeuw. High society kostuums met paraplu’s waar Mary Poppins jaloers op zou zijn.
  • De Natnek’n hadden een ware beestenboel uit Duckstad meegenomen. Dit thema kwam terug op hun kleine wagen. De jury werd blij van het enthousiasme van de deelnemers en de aankleding. Hetzelfde enthousiasme zag de jury bij de Veldduvelkes die in een grote groep gecoördineerde dansjes deed. De bezoekers klapten enthousiast mee en straalden van oor tot oor.

De afterparty en uitreiking was bij Drum- en Marchingband Enschede (DMBE). De muziek werd verzorgd door K. Equipment en kapel Wie d'r Bie. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond.