Nieuws uit het Centrum

Wijkraden en Stadsdeelcommissie Centrum in gesprek over wijkbudget

Sinds het bestaan van de wijkbudgetten is er ieder jaar een formeel moment waarop de wijkraden namens de inwoners van hun wijk verantwoording afleggen over de besteding van het wijkbudget van het afgelopen jaar. Dit gebeurt altijd in een vergadering van de stadsdeelcommissie. Dit jaar was dat op 6 februari.

Bezorgers binnenstad ‘gefopt’ bij start bewustwordingscampagne

Rijd elkaar niet van de sokken: dat is de naam van de campagne die bestuurders van scooters, bromfietsen en elektrische fietsen bewust moet maken van hun rijgedrag in de binnenstad. Op een ludieke manier werden dinsdagmiddag tientallen maaltijdbezorgers van het stadserf naar het stadhuis gelokt.

Al Ummah presenteert afvalproject

Basisschool Al Ummah start met het gescheiden inzamelen van afval. Apart papier inzamelen deed de school al. Vanaf nu gaan ze ook plastic, flesjes, blikjes en gft apart inzamelen.

Valentijnsdebat op 14 februari

Wijkraad Zuid-Oost Enschede organiseert samen met Wijkraad de Bothoven een groot interactief verkiezingsdebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Huidige en nieuwe partijen zijn daarbij aanwezig, dus alle standpunten komen naar voren.

Twentse Alliantie gestart

De Twentse Alliantie, bestaande uit Alifa, Eurus en Visier, is in januari gestart met het wijkwelzijnswerk in Stadsdeel Centrum.

Twee buurtbewoonsters in het zonnetje

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel Centrum, in de gloednieuwe Twentsche Foodhall, werden Liset Kolste en Claudia van Schaik door stadsdeelwethouder Eelco Eerenberg en voorzitter van de stadsdeelcommissie Jeroen Diepenmaat in het zonnetje gezet.