Nieuws uit het Centrum

Enschede is goed bezig!

Afgelopen maand hebben we alweer verscheidene winkelconcepten mogen verwelkomen in Enschede.

The Enschede Experience: een virtuele speeltuin in de binnenstad

In Virtual Reality door Enschede fietsen? Draken vangen in het centrum? Onder de naam ‘The Enschede Experience’ hebben Saxion-studenten van de opleiding Creative Media & Game Technologies in opdracht van Enschede Promotie het eerste weekend van juli gezorgd voor meer beleving in de binnenstad. In totaal hebben 65 tweedejaars studenten in 10 weken tijd diverse innovatieve en interactieve concepten ontwikkeld voor jong én oud. De presentatie was in de Grote Kerk. Een jury heeft de concepten beoordeeld en kwam unaniem tot één winnaar.

Mix & Match: The Sky is the Limit!

Donderdag avond 22 juni heeft er weer een succesvolle editie van het tweejaarlijks evenement Mix & Match plaatsgevonden. Dit keer in de Sociëteit van het Wilminktheater.

Nieuwe Tourist Info Punten in binnenstad

Vanaf 1 juli heeft Enschede drie nieuwe Tourist Info Punten (TIP’s) in de binnenstad. Bezoekers en bewoners kunnen bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, Stoet aan de Pijpenstraat en SamSam op de Oude Markt terecht voor toeristische informatie over de stad.

Binnenstad Enschede doet het beter dan vergelijkbare steden

Het gaat goed met de binnenstad van Enschede. De bezoekersaantallen stijgen met 3% ten opzichte van vorig jaar. Dit is meer dan in winkelgebieden van gelijke omvang (+ 0,6%), meer dan in de drie grootste binnensteden (+ 0,8%) en ook meer dan het gemiddelde in Nederland (+ 0,4%).

Muziek uit de hoogte op het allereerste Balkon Festival in Enschede

Romeo en Julia, een ontbijt met balkonconcert, een opera-aria vanuit de hoogte en meezingers van Harry Bannink in een balkontuin; het zijn allemaal onderdelen van het gloednieuwe Balkon Festival in Enschede. Op zaterdagavond 24 juni en zondagochtend 25 juni zijn grote, kleine, klassieke en moderne balkons in Enschede het toneel van een muzikale route door de stad.