Nieuws uit het Centrum

Beleef de stad tijdens de Urban City Run

Op zondag 1 juli 2018 wordt de Urban City Run gelopen: geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door en langs leuke straatjes, gebouwen en theaters in het centrum van Enschede.

Hoog en Droog in De Bothoven

Achter een groot hek aan de Lipperkerkstraat 87C ligt aan het einde van een lang tuinpad een mooie atelierruimte. Zes hobbyisten vormen hier een schilderscollectief. Het atelier met de naam ‘Hoog en Droog’ is genoemd naar de watertoren in de wijk.

De WAK laat centrum Enschede bruisen

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) zijn er vele leuke activiteiten te vinden in Enschede. Veel van die activiteiten vinden plaats in de binnenstad, maar ook in de wijken daaromheen. We geven hier een paar voorbeelden.

Wees alert op eikenprocessierupsen

In Enschede zijn weer eikenprocessierupsen waargenomen. Deze behaarde rupsen, die inmiddels jaarlijks een probleem vormen in de maanden mei, juni en juli, kunnen na aanraking bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

Pinksteren in Enschede

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Ook dit jaar valt er genoeg te beleven van 18 t/m 21 mei in Enschede.

Meidengroep bakt pannenkoeken voor Estinea

Meidenclub Alifa Centrum doet mee aan de FC Twente Cup. Dit is een project van zes maanden waarbij teams uit Enschede en Duitsland zich kunnen kwalificeren voor een voetbaltoernooi. De teams organiseren hiervoor trainingen, oefenwedstrijden en buurtbijdragen.