Nieuws uit het Centrum

Koningsfestival 2018

Op donderdag 26 en vrijdag 27 april wordt het Koningsfestival gevierd in Enschede. Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk en start donderdag om 20.00 uur met allerlei optredens op de verschillende muziekpleinen in de binnenstad.

Moeders ontmoeten elkaar in de Laares

Iedere dinsdagochtend is in de Huiskamer Laares (gevestigd in IKC La Res) een ontmoetingsgroep voor moeders met jonge kinderen. Dit is een gezellig moment in de ochtend.

Training voor kinderen in echtscheidingssituaties

Op maandag 16 april 2018 start een training voor kinderen van 4-7 jaar, die in het centrum wonen of in het centrum op de basisschool zitten. KIES (Kinderen in EchtscheidingsSituaties) is een preventief hulpprogramma, ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind van gescheiden ouders.

Paashaas bezoekt Boerenkerkhof

De Paashaas had zaterdag 31 maart weer een mand eieren en 3 gouden eieren verstopt op het Boerenkerkhof. Ruim dertig kinderen kwamen langs om de Paashaas te helpen zoeken.

Erkenning wijkraden Stadsdeel Centrum

Elke 4 jaar kunnen wijkraden erkenning aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders. Als vast aanspreekpunt worden zij vooraf betrokken bij plannen die spelen in buurt of wijk en kunnen zij het college adviseren voordat het daarover beslist. Erkende wijkraden hebben jaarlijks recht op subsidie.