Nieuws uit het Centrum

Nieuwe Tourist Info Punten in binnenstad

Vanaf 1 juli heeft Enschede drie nieuwe Tourist Info Punten (TIP’s) in de binnenstad. Bezoekers en bewoners kunnen bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, Stoet aan de Pijpenstraat en SamSam op de Oude Markt terecht voor toeristische informatie over de stad.

Binnenstad Enschede doet het beter dan vergelijkbare steden

Het gaat goed met de binnenstad van Enschede. De bezoekersaantallen stijgen met 3% ten opzichte van vorig jaar. Dit is meer dan in winkelgebieden van gelijke omvang (+ 0,6%), meer dan in de drie grootste binnensteden (+ 0,8%) en ook meer dan het gemiddelde in Nederland (+ 0,4%).

Muziek uit de hoogte op het allereerste Balkon Festival in Enschede

Romeo en Julia, een ontbijt met balkonconcert, een opera-aria vanuit de hoogte en meezingers van Harry Bannink in een balkontuin; het zijn allemaal onderdelen van het gloednieuwe Balkon Festival in Enschede. Op zaterdagavond 24 juni en zondagochtend 25 juni zijn grote, kleine, klassieke en moderne balkons in Enschede het toneel van een muzikale route door de stad.

Spel- en muziekmiddag in de Regenboog

Op 28 juni is er weer een spel- en muziekmiddag aan de Regenboog, van 15:00 – 17:00 uur, met nieuwe onvergetelijke spelletjes! Kom je ook? Breng al je vriendjes mee!

Heel veel gratis optredens in het centrum tijdens WAK

Wil jij genieten van gratis optredens in de binnenstad? De Week van de Amateurkunst is hét evenement om lokale verenigingen en bands aan het werk te zien en om te genieten van bijzondere optredens.

WAK-workshops in de bruisende binnenstad

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) worden van 3 juni t/m 11 juni veel leuke activiteiten georganiseerd in Enschede. Veel van die activiteiten vinden plaats in de binnenstad.

Heel, gewoon op straat!

Ook dit jaar gaat het team van Alifa Centrum weer de wijken in met ‘Heel, gewoon op straat’. Op donderdag 8 juni staat Alifa van 14.00 tot 16.30 uur in de wijk Laares aan de Rozenstraat (schoolplein).

Beste Binnenstad van Nederland: Enschede in top 5

Enschede is genomineerd voor de titel Beste Binnenstad van Nederland! Vandaag werd bekend dat Enschede met Arnhem, Den Haag, Nijmegen en Breda gaat uitmaken wie deze titel in november in de wacht mag slepen.