Nieuws uit het Centrum

Wees alert op eikenprocessierupsen

In Enschede zijn weer eikenprocessierupsen waargenomen. Deze behaarde rupsen, die inmiddels jaarlijks een probleem vormen in de maanden mei, juni en juli, kunnen na aanraking bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

Pinksteren in Enschede

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Ook dit jaar valt er genoeg te beleven van 18 t/m 21 mei in Enschede.

Meidengroep bakt pannenkoeken voor Estinea

Meidenclub Alifa Centrum doet mee aan de FC Twente Cup. Dit is een project van zes maanden waarbij teams uit Enschede en Duitsland zich kunnen kwalificeren voor een voetbaltoernooi. De teams organiseren hiervoor trainingen, oefenwedstrijden en buurtbijdragen.

Twentse Sportweek 2018

Eind april vond voor de vierde keer de Twentse Sportweek plaats. Kinderen van zes basisscholen in stadsdeel Centrum konden zich op vier ochtenden uitleven in verschillende sporten in de Performance Factory.

Koningsfestival 2018

Op donderdag 26 en vrijdag 27 april wordt het Koningsfestival gevierd in Enschede. Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk en start donderdag om 20.00 uur met allerlei optredens op de verschillende muziekpleinen in de binnenstad.

Moeders ontmoeten elkaar in de Laares

Iedere dinsdagochtend is in de Huiskamer Laares (gevestigd in IKC La Res) een ontmoetingsgroep voor moeders met jonge kinderen. Dit is een gezellig moment in de ochtend.