3e Mix en Match voor creatieve (bijna-)ondernemers

05 oktober 2016

Op 12 oktober is STOET, de nieuwe koffie- en broodjeszaak in de bibliotheek, de locatie van de Mix en Match. Een netwerkbijeenkomst voor innovatieve en creatieve ondernemers die op zakelijk gebied wat te bieden hebben in de binnenstad.

Dit kunnen vastgoedeigenaren zijn, makelaars, maar ook met name mensen die leuke ideeën hebben om een zaak of een winkel te beginnen en dat samen met andere mensen willen opbouwen. Je hoort hoe anderen hun bedrijf zijn begonnen en je leert interessante mensen kennen.

De Mix en Match is een laagdrempelige informele manier om creatieve geesten, ondernemers, vastgoedeigenaren of andere enthousiaste geïnteresseerden met elkaar te verbinden om zo de binnenstad te laten bruisen.

De inloop op woensdag 12 oktober is vanaf 17.30 uur. Graag aanmelden via d.hoek@enschede.nl.

Hoe het begon

Het idee voor de Mix en Match is ontstaan doordat veel mensen ondersteuning vroegen aan de gemeente (Ondernemersloket) om in binnenstad een onderneming te kunnen beginnen. Vragen zoals: Hoe doe je dat? Hoe pak je dat aan? Waar begin je? Waar vind ik mogelijkheden voor een pand? Wat kunnen we doen aan leegstand? Wat zijn de subsidiemogelijkheden en geldt dat ook voor mij?

Met de Mix en Match probeert het Ondernemersloket van de gemeente Enschede vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het is niet alleen belangrijk dat potentiële ondernemers de gemeente kennen, maar ze kunnen ook veel voor elkaar betekenen. Samen sta en onderneem je sterker. De vraag naar panden, vraag naar ondernemers, maar ook de vraag naar oplossing van praktische zaken.

Wat houdt de bijeenkomst in?

Een ontmoetingsmoment voor gelijkgestemden. Mensen met ideeën voor een onderneming maar die nog niet precies weten hoe ze het aan moeten pakken. Mensen die reuring willen en een bruisende binnenstad en daar graag energie in willen steken. Iedereen is van harte welkom. Het gaat erom dat het een gezellige inspirerende avond wordt waarbij voldoende gelegenheid is om te contacten te leggen, inspiratie op te doen en krachten te bundelen.

Er zijn mensen van Ondernemersloket aanwezig om te helpen bij vragen, maar met mensen met een idee kunnen ook andere creatieve geesten en ondernemers, pandeigenaren en makelaars leren kennen.

STOET als voorbeeld

Mooi voorbeeld waartoe de Mix en Match kan leiden is Natasha Warmerdam met haar stoere broodjeszaak STOET, die via Mix en Match Ivo Meijerink leerde kennen en daarna in contact kwam met de bibliotheek. Het resultaat: de binnenstad van Enschede kreeg er een attractie bij want op 10 september 2016 opende STOET haar deuren. Tijdens openingstijden van de bibliotheek kunnen bezoekers er terecht voor koffie, gebak, broodjes en een goed gesprek. Er is een grote kinderhoek, een podium waar je lekker ontspannen kunt zitten en gezellige tafels (met de nodige aansluitpunten voor de laptop).