Actieprogramma Binnenstad biedt mooie kansen

04 oktober 2017

Begin september hebben de pandeigenaren en ondernemers van de Korte Hengelosestraat al een kleine sneak preview gekregen van het gloednieuwe Mad Hatter. Onder het genot van heerlijke burgertjes kwamen de pandeigenaren en ondernemers samen om te brainstormen over hun straat om zo met elkaar in actie te komen.

Er werd afgetrapt met een korte geschiedenisles. Vervolgens was het bruggetje snel gelegd naar de huidige situatie en werd er gedroomd over de toekomst. Mede dankzij de grote diversiteit in ondernemers leidde dit tot levendige discussies. De fietsen en brommers bleken een gezamenlijke doorn in het oog.

Wat betreft het aanzicht en de identiteit van de straat kwamen er behoorlijk wat ideeën op tafel: kleurrijke plantenbakken, ambachtelijke standjes, streetart en uniforme schorten. Fantastische ideeën om met elkaar op te pakken en verder te brengen! En dat is dan ook gelijk de deal die is gesloten.

Het actieprogramma binnenstad kan daarbij helpen. Het actieprogramma richt zich namelijk op de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, de belevingswaarde en daarmee de economische kracht van de binnenstad van Enschede.

Wilt u ook aan de slag met uw pand of straat, stuur dan een berichtje naar actieprogrammabinnenstad@enschede.nl of lees meer op www.enschede.nl/actieprogramma-binnenstad.