Beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ weer van start

Cursus Digisterker oudere man achter laptop
01 september 2021

De beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ gaat weer van start!

In drie sessies leert u om beter uw weg te vinden bij de (elektronische) overheid. Zo leert u hoe u online handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld via de gemeentelijke website. Ook laten we u zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt daarnaast steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert daarom hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. 

Handiger met internet

We gaan er vanuit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. Maar met deze cursus wordt u tegelijkertijd ook handiger in het werken met internet in het algemeen. Tijdens de cursus worden verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitgelegd. Daarnaast gaat u zelf aan de slag met oefeningen die u op een computer met internetaansluiting kunt doen. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen en waarin de voorbeelden ook stap-voor-stap worden uitgelegd. Voor de cursus hoeft u geen examen te doen. Met het doen van de oefeningen in dit werkboek kunt u wel een certificaat verdienen.

Aanmelden

De eerstvolgende cursus wordt gegeven in september op 9, 16 en 23 sept van 14.00 tot 16.00 uur. Maar u kunt zich ook alvast opgeven voor een cursus later dit jaar, bijvoorbeeld in oktober, november of december. Elke maand staat er namelijk een cursus gepland.

Deelname is gratis en aanmelden kan bij gemeente Enschede via telefoonnummer 14053 of via het aanmeldformulier.