Bewegen kent geen leeftijdsgrens

11 juni 2021

Eind mei organiseerde Sportaal in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de Webinar Studio Sportaal met als thema OldStars.

Tijdens de webinar kregen sport- en beweegaanbieders informatie over de mogelijkheden om OldStars Sport op te starten bij hun vereniging. Het werd al snel duidelijk dat bewegen geen leeftijdsgrens kent.

100% ouderenvriendelijke sportomgeving

Met het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met partner Menzis en VWS de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven centraal. Maar ook de sociale contacten in en rondom de sportvereniging zijn belangrijk om eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen tegen te gaan. Het aanbod van OldStars bestaat onder andere uit: OldStars walking hockey, OldStars walking rugby, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball. 

Enthousiaste reacties

De aanwezige sportaanbieders hadden allemaal het idee om op het gebied van bewegen iets te doen voor ouderen. De ene aanbieder vanuit ledenbehoud; een ander met een maatschappelijk motief. Er werden mooie voorbeelden uit de rest van Twente gedeeld. Hier werd door de deelnemers enthousiast op gereageerd.

Karin ten Heggeler vertelde over haar ervaring met het opstarten van een walking handball groep in Hengevelde. Annemiek van Zuilekom gaf een inkijkje in het opstarten, uitvoeren en borgen van de tak walking tennis in Almelo. De komende weken gaat het Ouderenfonds samen met Sportaal in gesprek met diverse deelnemers om het opstarten van een OldStars programma een vervolg te geven.

Meer informatie

De webinar werd aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Wilt u meer informatie over OldStars Sport? Stuur dan een e-mail naar: info@oldstars.nl. Bent u geïnteresseerd in financiële tips voor sportverenigingen gedurende de coronacrisis? Neem dan contact op met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.