Bewoners Laares adopteren een boom

03 mei 2016

In de wijk De Laares zette een buurtbewoner het project ‘Adopteer een boom’ op. Dit werkt als volgt: als bewoner kun je een boom die voor je huis staat adopteren.

De bedoeling van dit project is dat rondom de bomen mooie planten worden geplant in de zogenoemde ”boomspiegel”. Planten die geschikt zijn om onder bomen te planten zijn: Maagdenpalm in de kleuren paars en wit, Kattenkruid en de Spierstruik. De planten worden via stadsdeelbeheer aangeschaft. Samen met de bewoner worden ze dan geplant.

Bewoners die een boom adopteren, zorgen zelf voor het onderhoud van de planten. Dat betekent water geven, snoeien en bemesten. Dankzij deze betrokkenheid van buurtbewoners wordt een fleurige wijk gecreëerd. Ook nemen bewoners zo hun eigen verantwoordelijkheid voor een leefbaar, schoon en fleurig stukje openbare ruimte.

Er zijn inmiddels 9 bomen geadopteerd in de Leliestraat, de Tulpstraat en de Rozenstraat. De planten worden betaald vanuit het wijkbudget. Er zijn nog bomen die geadopteerd kunnen worden. Aanmelding voor het adopteren van een boom kan door een mail te sturen naar: wijkbudgetlaares@hotmail.com.