Blik op de buurt actie

Blik op de buurt dozen
03 februari 2021

Leuke buurtactie van wijkwerkers van de Twentse Alliantie 

Omdat de coronamaatregelen het op dit moment niet toestaan om “live” af te spreken met bewoners, bedachten wijkwerkers van de Twentse Alliantie de “Blik op de Buurt” actie. Deze actie is voor bewoners in het centrum. Blik op de Buurt gaat over wat er goed gaat in de buurt, wat heeft aandacht nodig en waar wilt u zich als buurtbewoner voor inzetten. Deze vragen kunnen worden beantwoord op kaarten die in de Blik op de Buurt doos zitten. Naast deze kaarten is de doos ook gevuld met informatie over activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Hoe werkt het?

De wijkwerkers van de Twentse Alliantie brengen de dozen huis aan huis in een straat. Bewoners kunnen de informatie uit de doos houden. Aan bewoners wordt gevraagd de kaarten in te vullen. Een week later worden de dozen weer opgehaald waarna de wijkwerkers aan de slag gaan met de opgehaalde informatie. Zodra de coronamaatregelen het toelaten kunnen er dan activiteiten georganiseerd worden die uw buurt of straat nog mooier en gezelliger maken.

Mooie 'Blik op de Buurt acties' omgeving Baliplein

In december hebben we de Blik op de Buurt actie gehouden op het Baliplein. Daar hebben we de uitkomsten aan de bewoners teruggekoppeld en zijn er mooie plannen gemaakt voor activiteiten in het voorjaar. Zo heeft 1 bewoners het initiatief genomen tot het versieren van de straat met kerst. Andere bewoners hebben zich aangesloten bij het enthousiasme en samen gaan ze in het voorjaar een opschoondag organiseren en een plantjesactie.

Ook meedoen?

Lijkt het u leuk om met uw straat of buurt mee te doen aan de blik op de buurtactie? Dat kan! U kunt contact opnemen met Nicole van Vonno via e-mail nicole@visier-md.nl of via de app op 0641769769.