C.S.V. Alpha milieubewust aan het planten

Op 23 maart hebben een aantal leden van C.S.V. Alpha de handen uit de mouwen gestoken. In samenwerking met de gemeente Enschede zijn er bij de geluidsmuren aan de Oliemolensingel meer dan 200 klimplanten geplant. ‘Dit alles in het kader van milieubewustheid,’ vertelt Dennis Hans, voorzitter van de studentenvereniging.

Hans: ‘Eén van onze doelen als Bestuur is dat we onze leden iets bewuster willen maken van de omgeving om hen heen. Groen planten in de stad was één van de plannen die we daarbij opgesteld hadden. Daarnaast is het ook gewoon een leuke actie om te doen. Het is mooi weer buiten en we zijn even lekker praktisch bezig.’

Dit alles is geregeld samen met Laurens Ottenschot, wijkbeheerder bij de gemeente. Ottenschot: ‘Ik vind het een mooi initiatief. Het is leuk om te zien dat studenten zich hiervoor willen inzetten. Dit project hadden we nog liggen, en het sloot precies aan bij de wens van de studenten. De planten zelf zijn natuurlijk al goed voor het milieu, en op deze manier wordt bovendien de geluidsmuur beschermd voor bekladding. Het schoonmaken van bekladding is namelijk best wel schadelijk.’ De planten zijn gesponsord door wijkraad de Bothoven.