De WAK laat de binnenstad bruisen

18 mei 2016

Wil jij genieten van optredens en exposities in de binnenstad? Kom dan naar de WAK, van 28 mei t/m 5 juni. Het is hét evenement voor lokale verenigingen en bands; een goed moment om een bijzonder optreden te zien.

WAK staat voor ‘Week van de Amateurkunst’. Tijdens dit evenement laten ruim 100 Enschedese groepen (koren, muziek-, theater- en dansgroepen en beeldend kunstenaars) zien wat voor leuke dingen zij allemaal doen. Denk aan diverse exposities, zoals bij de bibliotheek en Concordia, of de expositie van Dorothee Kellner bij Boekhandel Broekhuis. Of kom kijken bij de voorstelling van de Theatergroep SpeelGoed op 29 mei bij Het Vestzaktheater. Wil je zelf een keer ervaren hoe het is om te zingen? Kom dan kijken bij een open repetitie, zoals die van Kamerkoor Canteklaer. Of ga zelf creatief aan de slag bij La Reina Design met naailes voor beginners of de Kidsnaaiclub.

Hou je van livemuziek? Er is in de binnenstad veel te zien en te horen:

  • 31 mei, in het Muziekcentrum: getalenteerde singer-songwriters, die in het coachingstraject ‘TOP TSG’ van poppodium Atak zitten, presenteren zichzelf tijdens een lunchconcert.
  • 1 juni, overal in de binnenstad: de Big WAK Night. 25 verschillende artiesten geven optredens op 11 locaties.
  • 4 juni, op de Oude Markt: de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie geeft om 19.00 uur een concert, samen met 2 collega-orkesten uit Diepenheim en Zwolle, onder de naam ‘Oostenwind’.
  • 5 juni, in Atak: een concert van The Nightstars, met de grootste hits uit de Sixties.

Maar dit is natuurlijk nog niet alles! Bekijk het programma op www.wakenschede.nl of haal een gratis programmaboekje op bij de VVV aan het Stationsplein.