Debat Prinseschool in raadszaal Stadhuis

02 mei 2017

Leerlingen van groep 7 en groep 8 van de Prinseschool voerden op vrijdag 21 april een slotdebat in de raadszaal van het stadhuis.

Afgelopen maanden bestudeerden de leerlingen de agenda van stadsdeel centrum tijdens debatlessen op school. Ze hebben met elkaar nagedacht over het schoner, duurzamer, leuker, veiliger en levendiger maken van het stadsdeel. Dat resulteerde in een aantal stellingen, onder andere over meer parkeerplaatsen en meer muziekactiviteiten in de binnenstad.

In het slotdebat wisselden de voor- en tegenstanders hun argumenten uit. Raadslid Martijn Braber en stadsdeelmanager Nicole Verzijl luisterden naar die argumenten en hielpen de leerlingen om tot een compromis te komen.

Auto’s en muziek

De leerlingen kwamen uiteindelijk tot het compromis dat er alleen meer parkeerplaatsen in de binnenstad mogen komen voor elektrische auto’s en dat meer muziekactiviteiten alleen toegestaan zijn als er voorwaarden worden gesteld aan de tijden en het volume van de muziek en de toegankelijkheid voor hulpdiensten.

Het was een ontzettend leuke en leerzame ochtend voor alle aanwezigen.