Eerste Stadscafé beloont de beste ideeën voor de binnenstad met cheque

wethouder Eerenberg met de winnaar
14 november 2018

Op 30 oktober 2018 vond het eerste Stadscafé van Enschede plaats.

Tijdens deze avond hebben vier initiatiefnemers hun idee mogen pitchen voor jury en publiek. Een geslaagde avond, met veel publiek, mooie initiatieven en een prachtige locatie: de Menistenkerk aan de Stadsgravenstraat, waar nu brewpub Stanislaus gevestigd is. Elke initiatiefnemer kreeg twee minuten om het idee zo goed en helder mogelijk uit te leggen. Na de pitches kon men in gesprek met de initiatiefnemers om meer te weten te komen over de plannen en mee te denken.

Uiteindelijk was het aan het publiek om te bepalen wie de grote winnaar werd van deze avond. Het zat allemaal dicht bij elkaar maar ‘Miniature City’ van Frederique van Gameren was favoriet en kreeg een cheque van 2.500 euro. De vakprijs ging naar Yvette Bosch met haar initiatief ‘afvalmonster stoet’. Ook zij werd beloond met een cheque van 2.500 euro om haar idee verder uit te werken.

De twee ideeën die net buiten de hoofdprijzen vielen werden toch als zodanig goed beschouwd dat ook zij met een cheque naar huis gingen van 1.250 euro. Wethouder centrum Eelco Eerenberg reikte de prijzen uit. Ook bedankte hij de provincie voor het ter beschikking stellen van deze cheques.