FC Twente Cup gaat weer van start

02 november 2016

Trots, ambiance en noaberschap, daar staat de FC Twente Cup voor.

Ben jij sportief? Houd je van voetbal? En dwing je graag respect af in je wijk? Dan is de FC Twente Cup echt iets voor jou! Stel met je vrienden een team samen en strijd mee in de kwalificatie om die felbegeerde FC Twente Cup. Tijdens de kwalificatie kun je fantastische beloningen verdienen zoals FC Twente trainingsballen, een compleet FC Twente tenue of wedstrijdkaartjes.

De FC Twente Cup is een 6 maanden durend traject dat onderdeel is van het project ‘Scoren in de Wijk’ van FC Twente. In Enschede wordt samengewerkt met de gemeente, Domijn en Alifa.

Aan de FC Twente Cup kunnen zowel jongens als meisjes meedoen, waarbij de leeftijdsgrens bij de jongens van 11 tot 17 jaar is en bij de meiden van 12 tot 17 jaar. Een team mag uit minimaal 7 en maximaal 10 spelers bestaan. Ook moet je samenwerken met de jon­gerenwerker in jouw wijk, of een geschikte begeleider vinden van ten minste 21 jaar of ouder. Dit kan de jongerenwerker zijn, maar ook een ouder of familielid is daarvoor geschikt. De jongerenwerker kan je ook helpen met de samenstelling van je team. Daarbij is de insteek: zo veel mogelijk jongeren uit dezelfde wijk.

Met je team moet je je kwalificeren voor het eindtoernooi. Dit doe je door punten te behalen met trainingen en oefenwedstrijden. Daarnaast verdien je ook punten door het uitvoeren van buurtactiviteiten in je eigen wijk zoals het organiseren van een bingo in het bejaardentehuis, een collecte houden voor het goede doel, het organiseren van een zaaltoernooi, enz. Want naast sportief bezig zijn, staat maatschappelijke betrokkenheid centraal.

Lijkt het je leuk en wil je meedoen? Neem dan contact op met Aschwin Bergsma: 06 53 30 88 62, of Kim Oude Keizer: 06 53 34 70 16. Zij zijn jongerenwerkers bij Alifa.

Wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol! De kick-off is begin december in de Grolsch Veste. Meer weten over de FC Twente Cup, kijk dan op www.fctwentecup.nl of op Facebook: www.facebook.com/fctwentecup.