Gevarieerd programma tijdens Koningsfestival Enschede

19 april 2017

Op woensdag 26 en donderdag 27 april wordt in de binnenstad op maar liefst negen locaties gevarieerde muzikale programmering en activiteiten geboden.

Een geheel nieuwe locatie dit jaar is het Jacobusplein (achter de Jacobuskerk) dat Rico Latino inricht tot salsaplein. Het Ei van Ko krijgt een nieuwe invulling met theater en muziek die verzorgd wordt door de Oranjevereniging Enschede. De Walstraat wordt door Café Stonewall en de ondernemers fors uitgebreid als feestlocatie, met passende aankleding en programmering. Op het Willem Wilminkplein verzorgt Atak in samenwerking met Herbalize It op Koningsdag een programma met DJ’s, panna voetbal en foodtrucks.

Terugkerende elementen tijdens Koningsfestival Enschede zijn onder andere Absolutely Kingsnight (26 april) van Absolutely Fresh op het H.J. van Heekplein, rockmuziek in de Hofstraat, skateactiviteiten op het Stationsplein en de Matjesmarkt voor kinderen, die ook dit jaar weer op het H.J. van Heekplein te vinden is.

De Oude Markt wordt een muzikaal plein met twee dagen muziek vanaf maar liefst drie podia. Het publiek kan genieten van diverse (cover)bands en DJ’s. Op de parkeerplaats van de performance Factory wordt door St. levendig Twente een spannend kinderprogramma aangeboden met onder andere een tokkelbaan vanaf het dak van de parkeergarage en een paintball parcours. Het complete programma is te vinden op www.koningsfestivalenschede.nl.