Gezocht: het beste idee voor de binnenstad

19 september 2018

Op dinsdagavond 30 oktober organiseren gemeente en provincie het eerste Stadscafé. Doel: de beste ideeën voor de Enschedese binnenstad belonen.

Gemeente en provincie moedigen goede initiatieven aan die de binnenstad van Enschede mooier, aantrekkelijker en vitaler maken. Veelal komen deze van inwoners, ondernemers en instanties, die vaak in de binnenstad verblijven en dan ook zien welke plekken wel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken. Het toevoegen van kunst (zie foto), meer groen in de straat of misschien wel een speelplek voor kinderen … het kan van alles zijn.

Pitchen voor jury en publiek

Deze avond wordt de ruimte gegeven aan vier kansrijke initiatieven. Men krijgt per initiatief twee minuten het podium om te pitchen voor jury én publiek. Beiden zullen ook, via een stemming, bepalen welk idee er uiteindelijk wint en met een stadscheque van € 2.500 naar huis gaat. Dit geld is bestemd om het initiatief een stap dichter bij realisatie te brengen.

Aanmelden

Bent u of kent u iemand met een fantastisch idee? Aanmelden om te pitchen kan nog tot en met  zondag 30 september 2018 via enschede.nl/stadscafe-idee-pitchen. Aanmelden als bezoeker kan via enschede.nl/stadscafe-bezoeker. Uit nieuwsgierigheid of om mee te denken en te sparren over de aangedragen ideeën