Goede initiatieven voor binnenstad gezocht

de opgeknapte voormalige Fabrieksschool
08 september 2020

Gemeente investeert in een bruisende binnenstad

Enschede heeft een bruisende en aantrekkelijke binnenstad. Dit willen we graag zo houden. Mensen met goede ideeën om het centrum van Enschede nog mooier, aantrekkelijker en boeiender te maken, kunnen zich voor financiële ondersteuning bij de gemeente Enschede melden. Bijvoorbeeld via de regeling Pilot Spontane Binnenstad.

Pilot Spontane Binnenstad

De pilot Spontane Binnenstad is een stimuleringsfonds van Netwerkstad Twente. Goede initiatieven die de binnenstad boeiend maken of verfraaien, kunnen een stimuleringsbijdrage ontvangen uit dit fonds. Zo hebben bijvoorbeeld de voormalige Menistenkerk en de oude Fabrieksschool een opknapbeurt gekregen en zijn (grote) publieksevenementen zoals The Passion en Wannaplay mogelijk gemaakt. De stimuleringsbijdrage kan oplopen tot 50% van de totale kosten. Met een maximale bijdrage van € 100.000 per initiatief.

June Nods, stadsdeelwethouder Centrum: “De stimuleringsfondsen voor de Enschedese binnenstad zijn er voor iedereen met grote én kleine ideeën. En daar ben ik blij mee, want een boeiende en verrassende binnenstad vergroot de leefbaarheid en draagt bij aan een goed draaiende economie. Heb je ideeën om Enschede nóg mooier en leuker te maken? Maak dan vooral gebruik van een van onze regelingen. Samen maken we de stad.”

Grijp deze kans!

Loopt u ook met een goed idee rond? Aarzel dan niet om na te vragen of u in aanmerking komt voor cofinanciering en hulp bij het realiseren van uw plannen. De pilot eindigt op 31 december van dit jaar. Dus grijp deze kans!

Meer informatie en contactgegevens voor als u vragen heeft, zijn te vinden op de website spontanebinnenstad.nl.

Naast de pilot Spontane Binnenstad zijn er meer mogelijkheden om initiatieven voor de binnenstad te faciliteren. Kijk voor alle mogelijkheden op enschede.nl/stimuleringsfonds.