Gratis samen bewegen

Wandelgroep in actie
03 mei 2022

Door corona willen meer mensen gezonder leven. Als gemeente Enschede willen we dit stimuleren en starten daarom in samenwerking allerlei beweeggroepen in de stad. In alle wijken kunnen inwoners maximaal twee keer per week meedoen aan een laagdrempelige beweegvorm zoals wandelen of gymmen met de beweegmakelaar. Deelname is gratis. 

Een veel voorkomend gevolg van de lange corona periode is verminderde conditie. Ook in Enschede zijn er mensen die te zwaar zijn, ziek worden doordat ze roken en te weinig bewegen. De beweegmakelaars van Sportaal gaan samen met inwoners bewegen. Dat doen zij op verschillende locaties in de vijf stadsdelen, dichtbij en onder professionele begeleiding.

‘We zijn nu een paar maanden bezig en zien de groep groeien, ons doel is dat mensen zich aansluiten bij een beweegaanbieder in de stad. Bij Victoria is onlangs zo’n beweeginitiatief gestart. Voor 10 euro per maand kunnen ze lid worden van de wandelgroep.” aldus Caroline Neves Fonseca, één van de beweegmakelaars. ‘Je merkt als je mensen spreekt dat het sociale aspect ook heel belangrijk is. Tijdens het bewegen spreek je mensen, je hoort hun verhalen en wij weten waar ze beste terecht kunnen. Onze contacten met verenigingen, leefstijlcoaches en fysiotherapeuten dragen daar aan bij. En soms is het verstandig om mensen via de huisarts door te verwijzen zodat de verzekeraar ook een deel vergoed.‘ vult collega Aniek Weda aan.

Kijk voor de tijden en meer informatie op de website van Sportaal.