Handgranaat gevonden bij sloopwerkzaamheden Molenstraat

28 februari 2017

Vrijdagochtend 24 februari is tijdens sloopwerkzaamheden aan de Molenstraat een handgranaat gevonden. De handgranaat werd aangetroffen in een stortgat.

De werkzaamheden zijn stopgezet en in overleg met de verantwoordelijke instanties is de granaat gedurende het weekend afgedekt met een kraanbak. Maandochtend heeft de Explosieven Opruimingsdienst Dienst het projectiel opgehaald en naar de vliegbasis gebracht. Daar is de granaat tot ontploffing gebracht. Op basis van voorwerpen in het stortgat en de diepte van de vondst is het vermoeden dat de granaat waarschijnlijk afkomstig is uit de Tweede Wereldoorlog.

Rond het stortgat voert een gespecialiseerde firma een extra controle uit op explosieven. Pas na groen licht van deze firma worden de sloopwerkzaamheden ter plekke hervat.

Hoewel geen verdere munitievondsten worden verwacht zal, na beëindiging van de werkzaamheden door de sloopaannemer, in opdracht van de gemeente een algehele detectie plaatsvinden op de aanwezigheid van munitie. Dit in verband met de toekomstige woningbouw.