Herinrichting kruispunt Molenstraat-Oldenzaalsestraat

Foto van het bovenaanzicht van het nieuwe kruispunt Molenstraat-Oldenzaalsestraat
28 april 2022

Vanaf maandag 9 mei gaat de gemeente bezig met de herinrichting van het kruispunt Molenstraat-Oldenzaalsestraat. Het gehele kruispunt is daarom tussen 9 mei en 17 juni afgesloten voor verkeer.

De werkzaamheden vormen de laatste fase van het project herinrichting Molenstraat. Met de aanpassing aan de kruising gaat een langgekoesterde wens in vervulling, namelijk dat de doorstroming verbetert en de verkeerslichten verdwijnen. Uitgangspunt voor het ontwerp is dat alle rijrichtingen mogelijk blijven, waarbij verkeer dat vanuit de Molenstraat richting Oldenzaal wil dit kan blijven doen via een kleine lus.

Wat er gaat veranderen

De belangrijkste wijzigingen aan het kruispunt zijn dat de verkeerslichten verdwijnen en dat er voor fietsers een veilige oversteek van de Oldenzaalsestraat wordt gemaakt. Lees hierover meer in dit nieuwsbericht of bekijk hier het definitief ontwerp (pdf).

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is het gehele kruispunt afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer over de Oldenzaalsestraat wordt omgeleid via de Boulevard 1945, Oliemolensingel en Laaressingel. Verkeer met de route Molenstraat-Oosterstraat kan omrijden via de Deurningerstraat, Lasondersingel en de Laaressingel. De omleidingsroutes zijn ter plaatse aangegeven met gele omleidingsborden. Op drukke dagen worden verkeersregelaars ingezet. Tijdens de werkzaamheden kan het in de omliggende straten tijdelijk drukker zijn dan normaal. Volg daarom tijdens de werkzaamheden altijd de omleidingsroutes. Zo voorkom je onnodige extra overlast.

Kaart met omleidingsroutes werkzaamheden Molenstraat-Oldenzaalsestraat

Groenvoorziening hoek Molenstraat-Deurningerstraat

Gelijktijdig werkt de gemeente aan de groenvoorziening op de hoek van de Molenstraat-Deurningerstraat. De gemeente plant hier onder andere nieuwe bomen en legt wadi’s en groenstroken aan. Als alle werkzaamheden straks klaar zijn, heeft het totale projectgebied 58 nieuwe bomen, 20 wadi’s en 20 procent minder verharding.

Impressie van de nieuwe groenvoorziening op de hoek Molenstraat-Deurninerstraat

Centrumkwadraat

De werkzaamheden aan en rondom de Molenstraat vinden plaats in het kader van het project Centrumkwadraat. De gemeente ontwikkelt het gebied rondom het station en creëert zo meer ruimte voor woningbouw, leefbaarheid, duurzaamheid en bereikbaarheid. Ga voor meer informatie over Centrumkwadraat naar www.centrumkwadraat.nl.