Hernieuwd leven in voormalig Zeemanpand

05 april 2017

Na vele jaren van leegstand is er sinds 4 februari weer bedrijvigheid in het voormalig Zeemanpand aan de Haverstraatpassage. Ronald Hazenhoff en Olav Kelder openden onlangs hun tweede kledingzaak in de sfeervolle Haverstraatpassage: Brandstore van New Zealand Auckland.

Na twee jaar geleden zijn baan in de zorgsector verloren te hebben, is Olav Kelder net als zijn partner ondernemer geworden. Een keuze die mede ingegeven is door de positieve veranderingen in de binnenstad van Enschede. Toen het pand aan de Haverstraatpassage verbouwd werd, kregen Ronald en Olav het idee dat dat wel eens hun nieuwe toekomst kon worden.

De huidige eigenaar heeft de visie dat het wonen boven winkels hoogwaardig en luxe moet zijn en dat daaraan ook een prijs mag hangen. Daardoor kunnen winkelpanden voor redelijke huurprijzen aangeboden worden. Olav zag tijdig in dat zijn toekomst niet meer in de zorg zou liggen. Mede door al vele jaren mee te gaan op inkoop, en mee te werken in hun winkel, lag de keuze om zelf iets te beginnen voor de hand.

NZA is een kledingmerk dat mannen het gevoel van avontuur en lifestyle wil bieden. Stoer, sportief en stijlvol zijn kernwoorden om hun collectie te omschrijven. De nieuwe winkel aan de Haverstraatpassage heeft zo’n stoere en stijlvolle uitstraling, maar biedt ook dezelfde gezelligheid van Ronald Hazenhoff Men&Womenswear.