Het stationsplein is weer een initiatief rijker

robotvrouw op stationsplein
18 september 2019

Bijna een jaar na het plaatsen van de DJ booth, de interactieve schommels en het aanbrengen van het ‘color path’ op het Stationsplein werd het tijd voor een volgende fase in dit project.

100%FAT, PlanetArt en Concordia hebben wederom de handen ineen geslagen om er een passend vervolg aan te geven: een robot, genaamd ‘Metropolis’, kijkt sinds vorige week uit over de entree van de binnenstad en verwijst naar de allereerste klassieke sciencefiction film uit 1927. Het standbeeld, bekend van Defqon en gemaakt door Jelle de Graaf, is geplaatst op een sokkel die rondom is voorzien van LED schermen. Op deze schermen exposeren verschillende kunstenaars de komende tijd hun digitale kunst. De eerste content hiervoor is verzorgd door Arno Coenen, bekend van de Markthal in Rotterdam.

Donderdag 5 september 2019 was de officiële onthulling van het geheel, onder andere in aanwezigheid van Tijs de Bree van de provincie. Dit was tevens het startschot voor een nieuwe editie van het Gogbot festival; een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alles in het teken staat van de (digitale) kunst.