Inspirerende rondleiding door de binnenstad

10 mei 2017

Ondernemend Enschede levert op! Tegen de landelijke trend in vestigen steeds meer bedrijven en ondernemers zich in onze stad. Wethouder Eelco Eerenberg ging dinsdagavond op stap door de binnenstad met een groep ondernemers, vastgoedontwikkelaars, raadsleden, journalisten en andere geïnteresseerden.

In een rondleiding werd stilgestaan bij de vele panden die onlangs een nieuwe eigenaar kregen of binnenkort krijgen.

Kalanderstraat

Eerste stop was het nieuwe pand aan de Kalanderstraat, op de plek van de oude Hema. Dit bijzondere gebouw wordt nu al bewoond door Douglas en donderdag gaat ook G-Star Raw open. De komende tijd volgen Snipes, Costes men en Superdry.

Aan de andere kant van de straat, waar eerder Douglas zat, werd een nieuwtje onthuld: op deze locatie openen op 29 juni twee modewinkels hun deuren: Claudia Sträter en Expresso.

Flagstore Zara

Op het Van Heekplein hoorden de aanwezigen alles over hoe de bouw van de grote Zara Flagstore tot nu toe is verlopen. Een groot deel van het nieuwe gebouw gaat gebruikt worden door Zara, maar aan de achterkant aan de Langestraat is nog plek voor drie andere winkels. Er worden nog gesprekken gevoerd over de invulling van die ruimtes; ook dat beloven bijzondere winkels te gaan worden.

Hierna werd nog onder andere het Koningsplein bekeken voordat de avond werd afgesloten met een drankje bij Novi op de Oude Markt.

Enschede is hot

Tijdens en na afloop van de rondleiding waren de aanwezigen erg positief. De sfeer was goed en er werden nieuwe contacten gelegd en plannen gemaakt.

Voor iedereen was het duidelijk na afloop: Enschede is hot! De stad is volop in ontwikkeling en blijft ook de komende jaren hard aan de weg timmeren. 

Bekijk alle foto's op onze Facebook-pagina.