Kerstpakketten voor dak- en thuislozen

Wethouder Jurgen van Houdt heeft net een kerstpakket uitgedeeld aan iemand van de dak- en thuislozenopvang
23 december 2020

Wethouder Jurgen van Houdt deelt namens de  gemeente Enschede kerstpakketten uit aan dak- en thuislozen.

Dit als alternatief voor het traditionele kerstdiner in het Holland Casino. De pakketten worden aangeboden bij de inloopvoorzieningen van het Leger des Heils en Humanitas onder Dak. Ook de bezoekers van de nu geopende Winternood nachtopvang krijgen een kerstpakket.

Geen kerstdiner door de coronamaatregelen

Het traditionele kerstdiner dat sinds vele jaren aan dak- en thuislozen op Eerste Kerstdag werd aangeboden kan dit jaar helaas door de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom is gekozen voor dit alternatief en zit er een bon in het kerstpakket waarmee op een later tijdstip een warme maaltijd afgehaald kan worden. Naast deze bon zitten in het pakket ook allerlei praktische zaken als een warme muts, handschoenen en sokken.

Wethouder Jurgen van Houdt: “Het is voor ons allen een bijzonder jaar geweest. Door het coronavirus verlangen we er meer dan ooit naar om kerst met familie te kunnen vieren. Helaas is er ook een groep in onze stad voor wie dit niet opgaat. Zij hebben het deze dagen extra zwaar. Het jaarlijkse kerstdiner was voor hen en ons een lichtpuntje in deze donkere tijd van het jaar. Het is jammer dat dit door het coronavirus nu niet door kan gaan. Daarom ben ik ontzettend blij dat we, opnieuw dankzij sponsoren, nu met dit kerstpakket toch een mooi alternatief hebben gevonden. Zo is het voor onze dak- en thuislozen ook kerstfeest, feest van het licht.”

Sponsoring

De kerstpakketten zijn mogelijk gemaakt door onder andere sponsoring van een grote onderneming en een bijdrage van het Vastgoedbedrijf Enschede. Zij doneerden een mooi bedrag aan goede doelen.