Keurmerk Veilig Ondernemen voor de Performance Factory

25 september 2020

De Performance Factory is een talentenfabriek met een hippe foodhal, waar sport, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap bij elkaar komen.

De veiligheid in de fabriek en op het openbare buitenterrein moet dan ook goed geregeld zijn. Daarom sloegen ondernemers, woningcorportatie Domijn (locatie-eigenaar), brandweer, politie, wijkraad en gemeente de handen ineen. En met succes.

Eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen binnen

Op 24 september mochten namens de samenwerkende partners June Nods (wethouder stadsdeel centrum) en Wilma van Ingen (directeur-bestuurder van woningcorporatie Domijn) de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen in ontvangst nemen. De ster werd uitgereikt door Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Op naar de tweede ster

Om voor het keurmerk in aanmerking is een Plan van Aanpak opgesteld voor de komende drie jaar. Dit plan is door een onafhankelijke partij (KIWA) getoetst. De komende jaren werken de partners van de Performance Factory aan een aantal aandachtspunten om de veiligheid nog verder te verbeteren.

June Nods: “De Performance Factory is een hotspot in Enschede. Een plek voor iedereen. De ster Keurmerk Veilig Ondernemen is de bekroning op het werk van de samenwerkende partners om het gebied aantrekkelijk te houden. Hier ben ik trots op, want samen maken we de stad”.

(Van links naar rechts: Wilma van Ingen, June Nods en Martijn Wildeboer)