Kunstenaars in het zonnetje

25 januari 2017

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft wethouder Eelco Eerenberg de initiatiefnemers van het tijdelijke stadspark in het Janninkkwartier in het zonnetje gezet.

Om ze te bedanken voor hun inspanning, en om te laten zien wat allemaal mogelijk is met de wijkbudgetten. De keuze voor dit initiatief is gemaakt samen met de wijkraden in het centrum.

Omwonenden van het voormalige Praxis-terrein hebben begin 2016 aandacht gevraagd voor de verloedering van het terrein. Tijdens een buurtbijeenkomst kwamen de aanwezige kunstenaars van Complex en Hangarrrrr al snel met positieve en creatieve ideeën. Door het gebied in te richten als tijdelijk stadspark, met een beeldentuin, paden en plantenbakken zou een gebied dat nu ergernis oproept een plaats van ontmoeting kunnen worden. De initiatiefnemers hebben voor hun plan vanuit twee wijken een bijdrage uit het wijkbudget gekregen.

De muurschildering is al gerealiseerd en de inrichting van het stadspark volgt zeer binnenkort. In dit tijdelijke stadspark kunnen bewoners samen de handen uit de mouwen steken, genieten van leuke activiteiten of gewoon een wandeling maken, totdat de grond nodig is voor de verdere ontwikkeling van de Zuiderval. Op de foto zie je de initiatiefnemers die in het zonnetje gezet zijn: Aike Lutkemoller, Marie Janin, Jan Krühler en Jeannette Petrik. Zie ook: www.jijmaaktdebuurt.nl.