Laatste fase vernieuwing Oldenzaalsestraat

01 november 2019

Irenegarage vijf dagen dicht vanwege werkzaamheden

De uitvoering van de laatste fase van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat en de Van Lochemstraat is een ingrijpende operatie. Vanaf maandag 11 november zijn de Van Lochemstraat, Oldenzaalsestraat (tussen spoor en Hoge Bothofstraat) en Wenninkgaarde (vanaf Hulsbeekgaarde tot kruispunt Van Lochemstraat) tijdelijk afgesloten. Ook de Irenegarage en het terrein Irenepromenade zijn afgesloten. In overleg zijn maatregelen getroffen om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

De eerste vier fases van de Oldenzaalsestraat zijn inmiddels gereed. Vanaf deze week is de Oldenzaalsestraat weer bereikbaar voor alle verkeer tussen de Boulevard en de Hoge Bothofstraat. De laatste fase van de Oldenzaalsestraat wordt nu aangepakt en dit brengt onvermijdelijk hinder met zich mee.

Doel: groen droog en mooi

Doel van het project Groen Droog Mooi Oldenzaalsestraat is om de wateroverlast in de binnenstad bij hevige regenbuien te voorkomen. Dit doen we door de aanleg van een grote bergingsbuis en de aanleg van wadi’s. Hiermee zet gemeente Enschede ook in op een groenere en nog aantrekkelijkere binnenstad. Daarnaast wordt het warmtenet van Ennatuurlijk verder door getrokken en worden alle kabels en leidingen door nutspartijen verlegd en versterkt. De werkzaamheden zijn vorig jaar oktober gestart en duren tot het voorjaar van 2020.

Afsluiting Irenegarage Enschede, alternatief Van Heekgarage

Vanwege graaf- en wegwerkzaamheden aan het kruispunt Wenninkgaarde - Van Lochemstraat, is de gemeentelijke ‘Irene parkeergarage’ van maandag 11 november (06.00 uur) t/m vrijdag 15 november (17.00 uur) geheel afgesloten voor verkeer. Om de hinder te beperken kunnen abonneehouders die week terecht in de Van Heekgarage. Nu de parkeergarage leeg is, heeft Twente Milieu de gelegenheid om de parkeergarage grondig te reinigen. Zij richt zich voornamelijk op vloeronderhoud.

Afsluiting Irenepromenade-terrein

Ook het parkeerterrein naast de oprit is gedurende de werkzaamheden niet te bereiken. Winkeliers in de omgeving zijn geïnformeerd over de beperkingen die het werk met zich meebrengt. In overleg met de winkeliers is ervoor gekozen om de bevoorrading van de Jumbo en andere winkels tijdelijk te laten plaatsvinden via De Heurne. Bewoners zijn geïnformeerd over de overlast vanwege de bevoorrading.

Schema met afsluitingen

Periode

Afgesloten weg

Te bereiken via

28 oktober – 3 november

Van Lochemstraat

Wenninkgaarde

4 november – 10 november

Wenninkgaarde

Van Lochemstraat

11 november – 17 november

Van Lochemstraat inclusief Irenegarage en parkeerterrein

Stadserf via een van de andere toegangen. Bewoners Wenninkgaarde blijven bereikbaar vanaf spoor tot en met Hulsbeekgaarde en Parallelweg.

18 november – april 2020

Van Lochemstraat

Wenninkgaarde (Irenegarage). Binnenstad via andere toegangen van stadserf.

Meer informatie op enschede.nl/oldenzaalsestraat.

Klik op onderstaande afbeelding voor groter formaat

Kaart met omleidingen van en naar de Irenegarage