Leerlingen laten talenten zien tijdens vredesproject

26 november 2019

Light my fire for peace 

Op donderdag 28 november organiseert Stichting Wereldvredesvlam Twente samen met Bonhoeffer College en de locaties Kottenpark en Vakschool Het Diekman van Het Stedelijk Lyceum een feestelijke les en voorstelling rondom het thema Light my fire for peace! Het doel van deze vredesdag is om leerlingen te helpen begrijpen wat vrede is en ze te leren wat ze kunnen doen om zelf vrede te ervaren, te bevorderen en door te geven. Het programma duurt van 10.00-15.00 uur en vindt plaats in Prismare, Roomweg 167d te Enschede.

De leerlingen maken die dag, onder leiding van kunstenaars van Hartkwartier, op creatieve wijze kennis met rap, percussie, dance, samples & sounds en video-art. In deze bijzondere samenwerking bedenken, verwerken en performen zij hun eigen vredesboodschap. Vanaf 14.30 uur presenteren zij hun muzikale en beeldende creaties aan elkaar en aan schoolgenoten, familie en buurtbewoners. 

Over de Wereldvredesvlam Twente

Sinds de opening op 21 maart 2012 brandt de Wereldvredesvlam in De Wonne in het centrum van Enschede. Daarmee heeft de stichting een droom gerealiseerd: inspireren tot het verspreiden van vrede in jezelf, in de omgeving van Enschede en in de wereld. De stichting gelooft dat je met aandacht en liefde in je eigen hart het leven kunt vieren, samen met anderen. 

Jij maakt de buurt!

Dit project is mede mogelijk door een bijdrage vanuit Jij maakt de buurt! ; een initiatief van en voor alle inwoners van Enschede die samen hun eigen buurt mooier willen maken! Bijvoorbeeld door het opzetten van activiteiten of het uitvoeren van werkzaamheden met of zonder hulp van wijkbudget. Jij maakt de buurt! is opgezet door de wijk- en dorpsraden en bewonersteams in samenwerking met de gemeente Enschede.