Metamorfose Stationsplein Enschede

27 augustus 2018

De komende week ondergaat het Stationsplein een ware metamorfose. Vanaf maandag 27 augustus tot en met woensdag 5 september wordt er hard gewerkt om het plein om te toveren tot een creatieve speelplaats, ontmoetingsplek én verleidelijke wandelroute tussen Wilminkplein en station.

De herinrichting is een initiatief van PLANETART-GOGBOT, in samenwerking met 100%FAT, Concordia en de gemeente Enschede. Tijdens de werkzaamheden is het Stationsplein gewoon bereikbaar voor verkeer. Het plein zelf is afgezet met dranghekken.

Schommelen en draaien

Op het plein worden, in een later stadium, vier Wannaplay schommels geplaatst. Deze schommels waren al eens te zien op de Oude Markt. Daarnaast wordt er een DJ-tafel geplaatst die door middel van wifi in contact staat met de schommels. Het DJ-speeltoestel biedt de mogelijkheid om eigen muziek te mixen.

Tot slot worden er op de grond schilderingen aangebracht. Het kleurrijke pad dat hierdoor ontstaat, vormt een aantrekkelijke looproute richting de binnenstad.

Opening

De heropening van het Stationsplein vindt plaats tijdens de eerste dag van de vijftiende editie van GOGBOT, hét festival voor creatieve technologie. Op donderdag 6 september opent stadsdeelwethouder Eelco Eerenberg het vernieuwde plein. Het project wordt gefinancierd vanuit de subsidieregeling ‘Vitale Binnenstad Enschede’, die door de provincie is verstrekt.

Bekijk hier de impressie van de herinrichting van het Stationsplein