Muziek in de straten

16 mei 2017

Mega cello siert boom bij het Stadhuis

Bij de boom voor het Stadhuis op het Ei van Ko staat sinds afgelopen zaterdag een mega cello (4,5 meter). Het instrument is speciaal voor Muziek in de Straten gemaakt door de Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf, om het evenement  nóg leuker en verrassender  te maken. De straten in de binnenstad zitten letterlijk en figuurlijk vol muziek. Kunstenaars van Wirelab hebben vier kleurrijke streetart paintings gemaakt waarvan er drie te zien op het van Loenshof en één in de Zuiderhagen. 

Mega cello en terugblik

Jelle de Graaf is een kunstenaar uit de bloeiende creatieve broedplaats Studio Complex te Enschede. Regelmatig creëert hij grote sculpturen uit gerecycled materiaal, zoals robots, reuzepony’s, punkrobots en skulls met laserogen. Ook is hij een steeds meer gevraagde kunstenaar voor het optuigen van internationale festivals. Voor Muziek in de Straten heeft hij een mega cello met ludieke bespeler gemaakt. Het object is afgelopen weekend al volop gebruikt als muzikaal fotomomentje.

Zaterdag 13 mei  jl. was de aftrap van de muzikale programmering van Muziek in de Straten. Enschedees muzikaal  talent Lisa Nora was te beluisteren op Kruispunt de Graaff, waar de hele middag muzikanten van het Twents Songschrijvers Gilde  te zien zijn geweest. Het Ei van Ko was in klassieke en jazzy sferen en kinderen hebben zich volop vermaakt met stoepkrijten en knutselen op het pleintje voor de Bibliotheek.

Vooruitblik ronde twee Muziek in de Straten

Tot en met 28 mei is er op de zaterdagen en op de koopzondag live -muziek in de binnenstad. Dit naast de muzikale aankleding en expositie van Stefan Schipper, die de hele periode te zien is. Zaterdag 20 mei de tweede ronde met volop muziek en (straat)artiesten in diverse straten.  Zowel het Valerius Ensemble als Borboleta Music  zijn te beluisteren op het Ei van Ko. Lekkere meezingers,  tranentrekkers en swingende oldies worden gebracht door Trio Schnaps. Liefhebbers van vinyl kunnen terecht in de Zuiderhagen. Hier draait DJ Dwars zijn lievelingsplaatjes en organiseert de Muziekbank een platenmarkt. In de Haverstraat wordt de programmering verzorgt door de Upperside sessions. Hier is onder andere February Moon te zien, de band neemt je mee op een emotionele reis met hun bitterzoete alternative  popmuziek. Andere programmadagen zijn 27 en 28 mei.  Kijk op www.muziekindestraten.nl voor het  laatste nieuws en programma.