Nieuwe bewegwijzering stadserf

nieuwe bewegwijzering centrum
20 februari 2019

Sinds kort staan ze er: de nieuwe informatiepanelen, verspreid over het stadserf.

Een lang gekoesterde wens van winkeliers, horecaondernemers en andere binnenstadspartners. Bij Enschede Promotie is vorig jaar reeds onder grote belangstelling het prototype gepresenteerd. Op de informatiepanelen is een plattegrond van het stadserf te vinden en de verschillende richtingen met betrekking tot de pleinen in de binnenstad. Daarnaast zijn er afbeeldingen zichtbaar van enkele markante gebouwen, zoals bijvoorbeeld het stationsgebouw en het stadhuis, die gesitueerd zijn in of nabij het centrumgebied. Men wordt middels de plattegrond ook wegwijs gemaakt binnen de legio aan parkeervoorzieningen voor auto én fiets in de binnenstad.

Naast het plaatsen van informatiepanelen zijn ook alle bewegwijzeringspalen met bijbehorende borden opgeknapt en, waar nodig, vernieuwd. Een deel van deze palen zijn permanent verwijderd omdat daar nu de nieuwe panelen zijn geplaatst ter vervanging. Om de bewegwijzering in zijn geheel af te maken zijn er tevens straatnaambordjes op het stadserf bijgeplaatst of vervangen.

Op vrijdag 1 maart om 15:00 uur geeft Winkelhart samen met wethouder Eerenberg op gepaste wijze aandacht aan het feit dat de nieuwe bewegwijzering op het stadserf is voltooid. De officiële opening vindt plaats bij het informatiepaneel aan de noordzijde van De Heurne, ter hoogte van huisnummer 46.