Nieuwe Tourist Info Punten in binnenstad

26 juni 2017

Vanaf 1 juli heeft Enschede drie nieuwe Tourist Info Punten (TIP’s) in de binnenstad. Bezoekers en bewoners kunnen bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, Stoet aan de Pijpenstraat en SamSam op de Oude Markt terecht voor toeristische informatie over de stad.

Enschede Promotie heeft deze TIP’s ingericht nu de Tourist Info Shop aan het Stationsplein per 1 juli noodgedwongen moet sluiten.

Door de digitale ontwikkeling en het veranderende consumentengedrag namen de bezoekersaantallen van de winkel de laatste jaren drastisch af. Ook hebben forse bezuinigingen Enschede Promotie (EP) gedwongen tot het maken van scherpe keuzes.

Door de sluiting van de shop ging EP op zoek naar een nieuwe, gastvrije manier van informatievoorziening voor bezoeker en bewoner. In gezamenlijkheid met een aantal partners is nu besloten tot het inrichten van drie informatiepunten in de binnenstad. Daarnaast is de bemande toeristische bakfiets elke zaterdag op de markt op het Van Heekplein te vinden.

In de Tourist Info Punten (TIP’s) wordt het uitgebreide aanbod aan toeristische folders gepresenteerd in een houten folderrek, speciaal ontworpen door kunstenaar Mark van Loon Beeldbouw. Met het internationaal bekende pictogram ’i’ wordt zowel buiten als binnen in het pand aangegeven dat het een Tourist Info Punt betreft. Zo ontstaat er één fraaie en direct herkenbare stijl. Behalve bij de TIP’s kunnen bezoekers voor toeristische informatie-folders ook terecht bij diverse andere locaties in de binnenstad, de parkeergarages en overnachtingsaccommodaties.

Woensdag 28 juni is de kick off van de Tourist Info Punten. Om de medewerkers van de nieuwe informatiepunten zo goed mogelijk voor te bereiden krijgen ze tijdens de kick off meeting informatie over de highlights van Enschede. Tevens wordt aandacht besteed aan het toeristische (online) aanbod en meest gestelde vragen door bezoekers.

Na enkele weken gaat Enschede Promotie met de TIP’s evalueren hoe het proces van deze nieuwe manier van informatievoorziening verloopt.

Naast de TIP’s kunnen bezoekers en bewoners, sinds mei, van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 20.00 uur gebruik maken van de WhatsApp Service van Enschede Promotie, telefoonnummer +31(0)658813211. Medewerkers beantwoorden zo snel mogelijk en op maat vragen over vrijetijdsbesteding en tips in Enschede. In een maand tijd hebben 100 personen via deze service hun toeristische vraag gesteld.