Officiële opening Jacobusplein

29 september 2017

Op donderdag 28 september werd het Jacobusplein bij het vallen van de avond feestelijk geopend.

Het plein werd ingewijd dankzij een eervolle inzegening door pastoor Monninkhof, in aanwezigheid van 35 betrokkenen. Een zeer bijzonder moment! Hij sprak over het mooie plein als een plek voor (toevallige) ontmoetingen. Hans Kamphuis (Ons Huis) sprak daarna over de verbetering van de sociale veiligheid. Dit werd ook bevestigd door Wethouder Eelco Eerenberg. Alle sprekers waren lovend over de goede samenwerking. De Ouwe Compagnie verzorgde een heerlijk hapje en drankje. Jasper Slaghuis van de muziekbank maakte de avond af met bijpassende muziek.

Transformatie Walstraat/ Zuiderhagen/ Pijpenstraat

Maar vanwaar dit moment? Sinds 2004 is de transformatie van de Walstraat/ Zuiderhagen/ Pijpenstraat in gang gezet. Ondernemers en vastgoedeigenaren hebben de handen ineen geslagen om het gebied ingrijpend te veranderen naar creatief gebied. Momenteel is ‘Op de Wal’ vol in ontwikkeling en werken de ondernemers nauw samen om nog meer sfeer en beleving te creëren.

Dankzij intensieve samenwerking tussen de Jacobuskerk, Ons Huis, Grolsch, de provincie en de gemeente, draagt het Jacobusplein bij aan deze positieve vibe. Zo is de ruimtelijke kwaliteit en de sociale veiligheid verbeterd door nieuwe bestrating, gevels en verlichting. Dit alles zorgt voor een fijn, intiem en prachtig plein met een optimale verbinding van de Oude Markt en de achterliggende straatjes.