Operahof Enschede: aantrekkelijk buurtje op voormalige plek Reisopera

02 mei 2018

Op de voormalige plek van de Nederlandse Reisopera (NRO) in Enschede verrijst binnenkort een nieuw woonwijkje Operahof met 43 woningen die gasloos en energieneutraal gebouwd worden.

Het fabrieksgebouw waarin de NRO was gehuisvest wordt naar verwachting begin 2019 gesloopt. De NRO verhuist naar de Performance Factory.

Nijhuis Rijssen gaat de woningen bouwen. Op de onlangs gehouden informatie avond kwamen veel belangstellenden af met vragen over het nieuwbouw project.

De 43 woningen bestaan uit 5 rijwoningen, 30 twee-onder-een-kapwoningen en 8 vrije kavels en worden gebouwd rondom een besloten hofje. Op de vrije kavels mag via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd worden. Dat betekent dat de acht kopers samen bepalen wat voor bebouwing er komt te staan en kunnen zelf een architect en aannemer kiezen.

Beltman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de twee-onder-een-kappers en rijwoningen. De architectuur is ‘stoer en robuust’ en sluit goed aan bij de bestaande bebouwing. Er is gekozen voor veel variatie in steenkleur en gevelvorm voor een afwisselend straatbeeld.

Operahof wordt volledig gasloos en de woningen zijn energieneutraal door gebruik te maken van een lucht/water warmtepomp, goede isolatie en zonnepanelen. De platte daken van Operahof worden groendaken, met mos en serum.

De woningen van de Operahof gaan binnenkort in de verkoop. De start van de nieuwbouw is gepland in mei 2019 en de woningen zullen dan begin 2020 gereed zijn.