Queen P te gast bij DOEN!Beurs

22 maart 2017

De DOEN!Beurs werd 16 maart voor de tweede keer gehouden in stadsdeel Centrum. Petra Pelties, beter bekend als rapper Queen P, was te gast in ATAK.

Petra: “Het doet me goed om een voorbeeld voor anderen te zijn, ik merk dat het z’n vruchten afwerpt. Mijn verhaal en mijn muziek helpen andere mensen die in moeilijke situaties zitten. Ik kom zelf van heel ver: ik ben jong moeder geworden en ik ben heel erg mishandeld. Zo erg dat ik in een rolstoel heb gezeten en hersenletsel heb opgelopen. Ondanks deze ellende heb ik toch mijn eigen kinderen opgevoed. Ik heb drie prachtige dochters.”

Petra schreef een boek over haar bewogen leven. Op de DOEN!Beurs deelde zij het boek gratis uit aan deelnemers van de beurs. Queen P krijgt vanuit het hele land berichten van mensen die haar boek gelezen hebben en geïnspireerd raken door haar verhaal. Mensen die na tien jaar in de bijstand weer een eerste stap zetten naar werk.

Dat het na de zware tijd nu weer goed gaat met Queen P mag iedereen weten. Ze zat al in achttien tv-uitzendingen, is bezig met een Engelse vertaling van haar boek en is in onderhandeling om haar levensverhaal te laten verfilmen.

“Mijn naam is een merk geworden en ik heb een goed team om mij heen. Ik ben met mijn eigen onderneming bezig en ik geef lezingen en workshops. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor mensen. Ik gun het andere mensen ook dat het goed met hen gaat.”