Respect op de Prinseschool

16 november 2016

Wethouder Eerenberg op Prinseschool in debat over windmolens en zonneparken tijdens de Week van Respect.

Leerlingen van de Prinseschool aan de Prinsestraat hebben zich verdiept in de scenario’s voor windmolens en zonneparken in Enschede. Deze groep van 15 leerlingen is woensdag 9 november met wethouder Eerenberg begonnen aan een lesreeks over debatteren.

Het thema respect kwam uitgebreid aan de orde. Debatteren gaat ook over respect hebben voor elkaar door naar elkaar te luisteren, elkaar te laten uitpraten en respectvol om te gaan met iemand die een andere mening heeft dan jij.

De leerlingen hadden een heleboel vragen aan de wethouder over de voor- en nadelen van windmolens en zonneparken. Voor een windmolen heb je wind nodig en voor een zonnepark heb je zon nodig. Wat is dan de beste keuze?

De leerlingen hebben in twee groepen samen met de wethouder een heleboel positieve argumenten verzameld voor windmolens en voor zonneparken. In een minidebat hebben ze die argumenten met elkaar gedeeld. Aan het einde van het debat constateerden de leerlingen dat ze nu meer weten over duurzame energie en dat hun mening veranderd is door er met elkaar over te praten.