Robotvrouw ‘Metropolis’ eyecatcher op Stationsplein

05 september 2019

De ruim vijf meter hoge robot genaamd ‘Metropolis’ is vandaag officieel onthuld. Het kunstwerk van Jelle de Graaf staat minimaal de komende drie jaar op het Stationsplein.

Het voetstuk van het standbeeld is bekleed met led schermen. Hierop zijn bewegende beelden te zien van verschillende multimediakunstenaars. Kunstenaar Jelle de Graaf maakt monumentale sculpturen van (industrieel) afvalmateriaal. Metropolis staat symbool voor Enschede als een stad van creativiteit, technologie en veerkracht.

Transformatie

Het beeld kijkt uit over de entree naar de binnenstad en maakt deel uit van de metamorfose die vorig jaar startte. Toen werden interactieve schommels, een dj-tafel en een kleurrijke grondschildering aan het Stationsplein toegevoegd om de looproute richting het Willem Wilminkplein te promoten en het plein aantrekkelijker te maken.

GOGBOT

De plaatsing van het beeld maakt tevens onderdeel uit van de zestiende editie van GOGBOT. Het festival dat in het teken staat van creatieve technologie, duurt tot zondag 8 september. Zowel internationale kunstenaars als studenten uit de omgeving laten hun werk zien volgens het thema van dit jaar: ‘bio is the new digital’. Lees meer informatie over GOGBOT.

De plaatsing van het beeld is een initiatief van Planet Art – GOGBOT. Het wordt gefinancierd door de provincie Overijssel vanuit het project Vitale Binnenstad Enschede.