Stadscafé Enschede

Stadscafé
28 augustus 2018

Op dinsdagavond 30 oktober organiseert gemeente Enschede in samenwerking met Stadsbeweging Overijssel een Stadscafé bij Stanislaus Brewskovitch (Menistenkerk) in Enschede.

Kent u óf bent u die enthousiasteling, meedenker, dwarsdenker of creatieveling met een gaaf idee voor de binnenstad van Enschede? Meld u dan nu aan en wie weet wint u €2.500 om met het idee aan de slag te kunnen gaan!

Stadscafé bezoeken

Heeft u niet zozeer een goed idee, maar draagt u Enschede wel een warm hart toe? Geef u dan op als bezoeker voor het Stadscafé! Op 30 oktober mag u de ‘pitchers’ namelijk helpen met hun idee, zodat u alsnog uw steentje kunt bijdragen.

Programma in het kort

Om 18.30 uur starten we met koffie/thee en een broodje en om 19.00 uur doet wethouder Eelco Eerenberg het openingswoord. Ook laten we een succesvolle initiatiefnemer aan het woord en er zal natuurlijk worden gepitcht. Uw stem is daarbij ook van belang! De stem van de jury telt namelijk voor 50% en die andere 50% komt van het publiek. Na de pauze maken we de winnaar bekend en sluiten we om 20.30 uur af met een netwerkborrel.

Aan wat voor ideeën moet je dan denken?

Open Air Gallery | Zuiderhagen

Dankzij de Open Air Gallery van Rein Kroes is de entree van de Zuiderhagen een stuk aantrekkelijker geworden. Tweemaal per jaar vindt er een nieuwe expositie van een kunstenaar plaats.

Hanging Baskets | Haverstraatpassage

De ondernemers hebben de handen ineen geslagen om de Haverstraatpassage aantrekkelijker te maken voor (winkelend) publiek. De ‘hanging baskets’ zorgen voor een kleurrijk en vrolijk geheel in deze prachtige straat.

Pluk de straat | Walstraat

Een samenwerking van alle ondernemers uit de Walstraat. De verse producten uit de eigen “Walstraat-moestuin” worden door de restaurants in de straat gebruikt om delen van de gerechten mee te maken of te garneren. Verser kan niet!

Smidsgang | Deventer

De Smidsgang in Deventer is de welbekende steeg naast de HEMA. Het is nu een donkere entree naar de binnenstad. Maar binnenkort ziet het er vrolijk en uitnodigend uit dankzij een initiatiefnemer die de stadscheque won om de steeg op te fleuren.

Actieprogramma Binnenstad