Stadscafé Enschede

grote posters op een muur
12 oktober 2018

De vier beste ideeën voor de binnenstad krijgen podium

Op dinsdagavond 30 oktober organiseren gemeente en provincie het eerste Stadscafé, bij stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch aan de Stadsgravenstraat (Menistenkerk). Meldt u aan als bezoeker, denk mee en stem op uw favoriet!

Er zijn meer dan twintig initiatieven ingediend en de voorselectieronde is ondertussen geweest. De jury heeft de kanshebbers al bepaald; vier initiatiefnemers mogen het podium pakken om hun idee voor een mooiere binnenstad te pitchen. Wordt het de ‘murals’ van Kees de Groot, de ‘accu van de stad’ van Gill Bollegraf, het ‘afvalmonster’ van Yvette Bosch of de ‘Miniature City’ van Frédérique van Gameren?

De winnaar gaat naar huis met een stadscheque van maar liefst € 2.500 om het idee een stapje dichterbij realisatie te brengen.

Als bezoeker heeft u de mogelijkheid om uw stem uit te brengen op uw favoriete idee en kunt u meedenken en sparren met de initiatiefnemers. Of misschien kunt u wel een helpende hand bieden om het initiatief een grotere kans van slagen te geven.

Aanmelden als bezoeker is verplicht en kan via enschede.nl/stadscafe-bezoeker.

Het stadscafé begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en vindt plaats bij Stanislaus Brewskovitch, aan de Stadsgravenstraat 59 (Menistenkerk). Rond 21.00 uur wordt er afgesloten.