Start werkzaamheden Tattersall

05 oktober 2016

Op 13 september organiseerden woningcorporatie De Woonplaats en aannemer Dura Vermeer een bijeenkomst in de wijk om bewoners persoonlijk bij te praten over de renovatie.

Planning

De plannen zijn inmiddels concreet uitgewerkt. Na een lange voorbereiding weten bewoners nu wanneer ze iets in de wijk en bij hun woning kunnen verwachten. Nog voor het einde van het jaar gaat Dura Vermeer van start

Grondige renovatie

De wijk ondergaat de komende jaren een grondige renovatie waarbij is ingestoken op veiligheid en duurzaamheid. Zo worden de onderdoorgangen bij de zogenaamde kasbahwoningen afgesloten en de binnenruimtes omgevormd tot portalen waar alleen bewoners toegang tot hebben. Daarvoor worden bergingen verplaatst en trappen omgedraaid.

Verduurzaming

De doelstelling om de woningen te verduurzamen tot een energielabel B zal ruimschoots gehaald worden. In de uitgewerkte plannen blijkt zelfs een A-label haalbaar. Dat betekent dat bewoners na de renovatie een extra energiezuinige woning hebben met meer comfort.

Aanzicht van de wijk

Ook esthetische maatregelen blijven niet uit. Geschilderde gevels, nieuwe voordeuren en toevoeging van ramen zijn enkele van de werkzaam heden die de wijk een ander aanzicht gaan geven.

Vernieuwing badkamer, keuken en toilet

De komende tijd worden de wensen en mogelijkheden van bewoners op het gebied van badkamer, keuken en toilet geïnventariseerd. Binnen de renovatie biedt De Woonplaats bewoners de mogelijkheid om deze meteen te vernieuwen.